11,17
Excl. BTW: 10,25
- Excl. BTW:
- 10,25
- Beschikbaarheid:
- Op voorraad
- Model:
- CaHB968
Inhoud van bakpakket bananenvlaai met bladerdeegbodem:
- 100 gram Banketbakkersroom Koud
- 100 gram Bavarois banaan
- 250 gram korstsuiker
- 150 gram smeltchocolade puur
- evt. 1 Spuitzak Groot
- evt. 1 Spuitzak Klein
Wat heb je verder nog nodig:
- 1 rol vers bladerdeeg (in koelvak supermarkt )
- 1 losgeklopt ei
- 250 ml melk
- 3 bananen
- 500 ml slagroom
- Vlaaivorm
Werkwijze:
- Rol het bladerdeeg uit. Maak er een vierkante plak van (evt. enkele cm van de lange kant afhalen en met water aan de korte kant plakken).
- Leg de vlaaivorm met de onderkant naar boven. Bedek deze met bakpapier.
- Leg het bladerdeeg op de vlaaivorm (met bakpapier ertussen).
- Bestrijk het deeg dun met losgeklopt ei, besuiker het deeg daarna royaal met korstsuiker. De plak ligt nu om de buitenkant van de vlaaivorm met de suikerkant naar boven.
- Snijd de randjes netjes af en prik met een vork gaatjes in de bodem.
- Bak het bladerdeeg op 200 graden in ca 20 minuten gaar.
- Laat de bodem afkoelen en verwijder voorzichtig de vorm.
- Smelt de chocolade en bestrijk hiermee de binnenkant van de bodem. Dit heeft een dubbele functie: het is lekker én het voorkomt dat de bodem zacht wordt door de vulling. Bewaar een klein beetje chocola voor de afwerking.
- Maak de banketbakkersroom aan met 250 ml melk en schep dit over de bodem als de chocolade hard is geworden.
- Klop 500 ml slagroom. Meng 100 gram bavarois banaan met 125 ml water en spatel dit door de opgeklopte slagroom.
- Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze evt. licht met citroensap om verkleuring van de bananen tegen te gaan.
- Leg de bananenplakjes op de banketbakkersroom.
- Spuit 2/3e van de bavarois op de taart. De rest gebruiken we voor de toeven.
- Doe het restje smeltchocola in een klein spuitzakje en knip een minimaal hoekje van het zakje af. Spuit hiermee dunne streepjes chocola 'slordig ' over de taart.
- Spuit langs de randen de toefjes met het laatste beetje bavarois.
Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.