Bakpakket Bananenvlaai met bladerdeeg

11,17

Excl. BTW: 10,25

Excl. BTW:
10,25
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB968

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Bavarois Banaan 100 gram
  • Smeltchocolade Puur 55% 150g
  • Korstsuiker
  • Banketbakkersroom (koud) 100 gram
Omschrijving

Inhoud van bakpakket bananenvlaai met bladerdeegbodem:
- 100 gram Banketbakkersroom Koud
- 100 gram Bavarois banaan
- 250 gram korstsuiker
- 150 gram smeltchocolade puur
- evt. 1 Spuitzak Groot
- evt. 1 Spuitzak Klein

Wat heb je verder nog nodig:

- 1 rol vers bladerdeeg (in koelvak supermarkt )
- 1 losgeklopt ei
- 250 ml melk
- 3 bananen
- 500 ml slagroom - Vlaaivorm

Werkwijze:

  1. Rol het bladerdeeg uit. Maak er een vierkante plak van (evt. enkele cm van de lange kant afhalen en met water aan de korte kant plakken).
  2. Leg de vlaaivorm met de onderkant naar boven. Bedek deze met bakpapier.
  3. Leg het bladerdeeg op de vlaaivorm (met bakpapier ertussen).
  4. Bestrijk het deeg dun met losgeklopt ei, besuiker het deeg daarna royaal met korstsuiker. De plak ligt nu om de buitenkant van de vlaaivorm met de suikerkant naar boven.
  5. Snijd de randjes netjes af en prik met een vork gaatjes in de bodem.
  6. Bak het bladerdeeg op 200 graden in ca 20 minuten gaar.
  7. Laat de bodem afkoelen en verwijder voorzichtig de vorm.
  8. Smelt de chocolade en bestrijk hiermee de binnenkant van de bodem. Dit heeft een dubbele functie: het is lekker én het voorkomt dat de bodem zacht wordt door de vulling. Bewaar een klein beetje chocola voor de afwerking.
  9. Maak de banketbakkersroom aan met 250 ml melk en schep dit over de bodem als de chocolade hard is geworden.
  10. Klop 500 ml slagroom. Meng 100 gram bavarois banaan met 125 ml water en spatel dit door de opgeklopte slagroom.
  11. Snijd de bananen in plakjes en besprenkel ze evt. licht met citroensap om verkleuring van de bananen tegen te gaan.
  12. Leg de bananenplakjes op de banketbakkersroom.
  13. Spuit 2/3e van de bavarois op de taart. De rest gebruiken we voor de toeven.
  14. Doe het restje smeltchocola in een klein spuitzakje en knip een minimaal hoekje van het zakje af. Spuit hiermee dunne streepjes chocola 'slordig ' over de taart.
  15. Spuit langs de randen de toefjes met het laatste beetje bavarois.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder