Bakpakket Caramel Monchoutaart met bitterkoekjes

10,41

Excl. BTW: 9,55

Excl. BTW:
9,55
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB975

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Amarettini koekjes 250 gram
  • Bavarois Neutraal 100 gram
  • Salted Caramel 150g
Omschrijving

**Caramel Monchoutaart met bitterkoekjesbodem

Inhoud van het bakpakket:**
- 100 gram bavarois neutraal
- 150 gram salted caramel (stroperig)
- 250 gram amarettini koekjes
- evt. bavaroisband (voor een strakke rand)

Benodigdheden van de supermarkt:
- 75 gram roomboter
- 200 gram monchou
- 500 ml slagroom
- 1 banaan

Verder nog nodig:
Springvorm van ca. 26 cm.

Werkwijze:
Verkruimel 200 gram amarettini koekjes en meng het met 50-75 gram gesmolten boter, bedek hiermee de bodem van de springvorm en druk het met een lepel plat. Bekleed de rand van de springvorm met bavaroisband. Snijd de banaan in plakjes en leg de plakjes op de bodem. Smelt de helft van de salted caramel in een magnetron bestendig bakje, verwarm dit kort totdat het dik vloeibaar is. Giet de caramel over de plakjes banaan.

Vulling: 200 gram monchou zacht roeren. 500 ml slagroom zonder suiker kloppen. Meng de bavarois neutraal met 100 ml water. Spatel dit mengsel voorzichtig door de slagroom en voeg daarna ook de monchou toe.
Schep het monchou/slagroommengsel op de taartbodem.
Bedek de monchoulaag met sliertjes caramel en garneer met de grof verkruimelde amarettinikoekjes. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

Tip: De bodem van deze taart wordt snel zacht, ons advies is om deze taart max een halve dag van tevoren te maken.

Tip: Heb je nog amarettinikoekjes over? Bak deze dan eens mee op de bodem van een appeltaart of verkruimel ze door een cakebeslag.

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder