Bakpakket Hazelnoot Schuim Taart

7,30

Excl. BTW: 6,70

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-hazelnoot-schuim-taart
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
100 gram mix voor schuimpjes
- 300 gram nougatine 
- 100 gram mix voor botercreme 
- 150 gram gezouten caramel

Optioneel/ zelf toevoegen:
- Decoratie
- 1 grote spuitzak (voor het opspuiten van het schuim)
- 1 kleine spuitzak (voor de caramel)

Benodigdheden van de supermarkt:
-
150 gram + 2 eetlepels fijne suiker
- 125 gram sterke koffie
- 150 gram ongezouten roomboter
- 500 ml slagroom
- evt. een klein beetje vanille suiker

Werkwijze:
Teken op bakpapier 2 cirkels van ca 24 cm doorsnee. Draai het bakpapier om zodat er geen inkt op de schuim komt. Verwarm de oven voor op 120 graden (hetelucht).

Klop de mix voor schuimpjes met 100 ml water en 150 gram fijne suiker tot stevige pieken.
Spatel er voorzichtig 150 gram nougatine doorheen. Schep in een spuitzak en knip een puntje af zodat je een opening van ca 1 ,5 cm doorsnee hebt
Spuit het schuim spiraalvormig in de getekende cirkels op de bakplaten.
Bak 1 uur op ca. 120 graden hetelucht
Laat het schuim in de oven afkoelen, liefst een hele nacht.

Zet een kopje zeer sterke koffie (125 ml).

Klop de roomboter zacht ( zorg dat de boter op kamertemperatuur is). 
Maak de mix voor botercreme aan met 125 ml sterke, koude koffie. 
Roer dit mengsel door de zachte boter en klop ca. 8 min tot een romige crème. 

Doe wat gezouten caramel in een klein spuitzakje, knoop goed dicht en leg het kort in warm water zodat de caramel iets zachter wordt
Knip een puntje van het zakje en spuit strepen over de eerste laag schuim. 
Verdeel hierover ca 2/3e van de botercrème. Duw de tweede laag schuim op de crème en strijk de randen van de taart af met de overige moccacreme. 
Doe de overige nougatine op een bord en rol de zijkanten van de taart door de nougatine. 
Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker en wat vanillesuiker op.
Spuit nu op de bovenste laag schuim ook caramel en bespuit daarna de taart royaal met slagroom. De taart van de foto is opgespoten met spuitmond Honore. Natuurlijk kan je hier ook je eigen draai aan geven.
Decoreer met nootjes, caramel en evt chocola

Eet smakelijk

Ps de taart moet dezelfde dag gegeten worden en anders in de diepvries bewaard blijven. 
Let op! Als de taart uit de diepvries komt moet hij onafgedekt ontdooien!

Bundel bevat

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder