Bakpakket IJstaart

8,55

Excl. BTW: 7,84

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-ijstaart
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 100 gram mix voor schuimpjes
- 400 gram sugar and crumbs (voor dit recept heb je 220 gram nodig)
- 100 gram klopschuim
- bavarois band
- evt. 1 grote spuitzak

Eventueel nog een kleurstof toevoegen.

Benodigdheden van de supermarkt:
- 600 ml slagroom
- 200 ml gecondenseerde melk (gezoet)
- 200 ml melk
- 3 eetlepels jam naar keuze

Verder nog nodig:
- springvorm 24 of 26 cm doorsnee

Bereidingswijze:
(1) Mix 100 gram sugar and crumbs met 100 gram mix voor schuimpjes  en 100 ml water in 10 minuten tot stevige pieken. Als je de garde uit het mengsel haalt moeten de pieken blijven hangen. Doe het schuim in een spuitzak en knip een puntje af zodat er een opening van 1cm doorsnee ontstaat.
(2) Verwarm de oven voor op 100 graden.
(3) Teken twee cirkels ten grootte van je springvorm op twee vellen bakpapier. Draai het papier om zodat de inkt niet op je schuim komt. Spuit binnen de cirkel het schuim op het bakpapier. Van het overige schuim spuit je een soort van kleine lange vingers naast de cirkel.
(4) Bak het schuim op hete lucht stand in 60 minuten gaar. Laat het volledig in de oven afkoelen, liefst een hele nacht.
(5) Klop de gecondenseerde melk met de slagroom en 120 gram sugar and crumbs op tot ongeveer kwarkdikte.
(6) Roer de jam even goed door zodat het wat zachter wordt en roer het dan voorzichtig door het ijsmengsel. Roer niet te lang het is de bedoeling dat de jam er gemarkeerd door zit.
(7) Zet het bavaroiseband binnenin je springvorm.
(8) Leg een plak schuim op de bodem van je springvorm, schep de helft van het ijsmengsel op het schuim, leg de tweede plak schuim op het mengsel en hierop de rest van je ijsmengsel.
Strijk mooi glad af en zet in diepvries (ten minste 3 uur).
(9) Klop het klopschuimpoeder met de melk en evt. wat kleurstof op tot een mooi schuim,
(10) Doe het in een spuitzak met een kartelspuitmondje (bijv. 1ES, 1M of 2D).
(11) Haal het ijs uit de diepvries, verwijder de springvormrand en het bavaroiseband.
(12) Bestrijk de rand met een dun laagje klopschuim. Snijd je schuim-lange vingertjes evt. op juiste lengte en zet ze tegen de rand met een ruimte van 1,5 cm tussen elk schuimpje. Spuit tussen de schuimpjes streepjes klopschuim. Spuit vervolgens wat toeven op de bovenkant van je taart. Verkruimel evt. overgebleven schuimpjes over de taart.
Zet de taart terug in de diepvries tot gebruik.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder