Bakpakket Kerst Driptaart Kerstkrans

11,15

Excl. BTW: 10,23

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-kerst-driptaart-kerstkrans
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Inhoud van het pakket:
-250 gram biscuitmix
-100 gram bavarois naar keuze
- 100 gram klopschuimmix
- 50 gram smeltchocolade (melk of puur)
- 60 gram Decomix kerst
-Taartkarton goud 22 cm
-1 wegwerp spuitzak

Verder nog nodig:
-3 eieren
-75 ml melk
-500 ml slagroom
- slagroom voor ganache (35 ml met 'melk' of 50 ml bij 'puur)

Evt. bijkopen:
- groene kleurstof
- spuitmond 1M of 2D
- spuitflesje
- taartpan 17,5 cm doorsnede en 10 cm hoog (PME)

Werkwijze:
Mix met de mixer op de hoogste stand van 250 gram biscuit met 55 ml water en 150 gram ei (=3 eieren) in 10 minuten een luchtig beslag. Verwarm de oven voor op 175 graden (onder-en bovenwarmte). Vet de bakvorm in met bakspray en bekleed de bodem van de bakvorm met een rondje bakpapier, “plak” ook een strook bakpapier langs de rand van de bakvorm. Bak het biscuit in ca 30-40 minuten gaar tot het verend aanvoelt. Prik evt. een keer om te testen of de binnenkant gaar is. Stort het biscuit en laat afkoelen.

Klop 500 ml slagroom zonder suiker en meng het bavaroispoeder met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water. Spatel dit mengsel door de slagroom. 

Snijd de hoge taart na afkoelen in 3 of 4 plakken. Vul de taart met de bavarois. (tip: heb je bavarois over? maak hier een kerstdessert van in glaasjes met cake, lange vingers of verkruimelde bastognekoekjes.

Mix de klopschuimpoeder met 75 ml water en 75 ml melk tot een stevige massa. Strijk de taart met de helft van de schuim af. Zet de taart in de koelkast om af te koelen. Kleur de rest van het schuim evt. met een druppeltje groene kleurstof. 

Chocodrip: verwarm slagroom in een pannetje ( bij gebruik van pure chocolade: 50 ml slagroom en bij melkchocolade: 35 ml slagroom) Giet de slagroom over de chocolade en blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is. Voor een glanzend effect: voeg een klein klontje boter toe). Laat de chocodrip afkoelen tot kamertemperatuur en maak daarna met een lepel of spuitflesje een drip langs de bovenrand van de taart. Neem evt. eerst een test door een drip te maken op de onderkant een glas, zo weet je of de chocolade voldoende vloeibaar is.

Spuit de taart op met de (groene) klopschuim in de vorm van een kerstkrans en decoreer met de sprinklemix.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder