Bakpakket Paasrol (advocaat of caramel)

7,75

Excl. BTW: 7,11

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-paasrol-advocaat-of-caramel
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Paasrol (met advocaat of salted caramel)

Inhoud van het bakpakket:
•    250 gram mix voor biscuit 
•    100 gram mix voor botercreme
•    125 gram bakvaste advocaatvulling of salted caramel
•    100 gram smeltschocolade puur
•    30 gram decomelts geel
•    1 spuitzak klein
Let op! Dit bakpakket is zonder de decoratie eitjes!

Verder nog nodig:
•    3 eieren 
•    150 gram ongezouten roomboter en 1 klontje boter
•    100 ml slagroom
•    2 velletjes bakpapier
•    1 bakplaat 30 x 40 cm
•    1 theedoek
 
Werkwijze:
1.Mix 250 gram  biscuitmix met 3 eieren en 55 ml water in 10 minuten op de hoogste stand tot een luchtige massa.  Vet een bakplaat van 30 x 40 cm in en bekleed deze met een velletje bakpapier.  Strijk  het biscuit uit over de hele bakplaat en bak deze in ca. 15  - 18 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden  (onder-en bovenwarmte)  tot het biscuit verend  aanvoelt. Let op dat de randjes niet hard worden, zonodig eerder uit de oven halen.

2.Bestrooi een schone theedoek (of evt. bakpapier) met weinig kristalsuiker. Leg de biscuitplak op de theedoek, verwijder het bakpapier en rol het biscuit voorzichtig op. Laat afkoelen.
Haal de advocaatvulling of salted caramel een uur voor gebruik uit de koelkast. Roer met de mixer 150 gram roomboter tot een zachte massa. Meng 100 gram mix voor botercreme met 125 ml water.   Voeg dit in gedeelten toe aan de boter en blijf nog ca. 10 minuten op de hoogste stand mixen. Voeg in de laatste minuut de advocaatvulling of salted caramel toe.

3. Als de biscuitrol afgekoeld is kun je deze voorzichtig weer open rollen.  (mocht deze nu breken, dan is dat niet zo erg, want dit kun je later weer “plakken” met de chocolade. Bestrijk het biscuit met de botercreme. Rol daarna nogmaals op. 

4.Doe 100 gram smeltchocolade in een hittebestendige kom. Verhit 100 ml slagroom in een pannetje, als de slagroom aan de randjes begint te borrelen giet je de slagroom bij de chocola. Roer totdat alle chocolade is gesmolten. Dit mag niet op het vuur! Voeg een klontje boter toe (hierdoor blijft de chocolade na het afkoelen glimmen).  Laat de ganache afkoelen tot kamertemperatuur. Blijf af en toe roeren. Als de ganache dik-vloeibaar is giet je het over de biscuitrol en smeer je de rol netjes af. 

5.Smelt de decomelts in de magnetron (max 500 W) of au-bain-marie.  Roer elke 20 seconden goed door, totdat er nog mini-stukjes zichtbaar zijn. Roer nog kort totdat de laatste stukjes gesmolten zijn.  Schep de decomelts in het bijgeleverde spuitzakje. Knip een klein puntje af en Maak sliertjes over de rol. 

Deze taart hoeft niet in de koeling bewaard te worden, bevat nl geen slagroom! 

Bundel bevat

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder