Bakpakket Skitaart - voor 2 taarten

18,15

Excl. BTW: 16,65

Excl. BTW:
16,65
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
CaHB790

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

  • Zanddeeg 500 gram
  • Banketbakkersroom (bakvast) 200 gram
  • Mix voor schuimpjes 100g
  • Aarts Fruitvulling Kersen 560 gram
  • Bavarois Kers 100 gram
  • Aluminium schaal (2x 24 cm)
Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor zanddeeg
- 200 gr mix voor banketbakkersroom (bakvast)
- 100 gram mix voor schuimpjes
- 2 aluminium wegwerp bakvormen 24cm
- 100 gram bavarois kers
- 1 pot vlaaifruit Aarts Kers
- evt. 1 Spuitzak Groot wegwerp

Verder nodig:

- 175 gr roomboter
- 1 losgeklopt ei
- 500 ml melk
- 500 ml slagroom
- 150 gr fijne suiker

Werkwijze:

1. Kneed 175 gram boter met twee-derde van een ei tot een soepel deeg en verdeel het in 2 porties.
2. Rol van ieder portie deeg een ronde plak welke iets groter is dan de wegwerp bakvormen. Bekleed hiermee de bodem en een opstaand randje van de vorm.
3. Mix 200 gram bakvaste banketbakkersroom met 500 ml melk tot een romige pudding en verdeel dit over beide deegbodems.
Wanneer beide bakvormen op 1 bakplaat passen: bak de bodems op boven- en onderwarmte in ca. 30 -40 minuten op 175 graden tot de randjes goudbruin zijn.
Wanneer beide bakvormen alleen onder elkaar in de oven passen: bak ze op stand hetelucht op 160 graden. Baktijd blijft gelijk.

4. Mix 150 gram fijne kristalsuiker met 100 gram mix voor schuim en 100 ml water in ca. 5 minuten tot een stevige massa. De schuim is pas klaar als het als stijve pieken aan de mixergarde blijft hangen.
5. Schep deze massa in de spuitzak, knip er een klein puntje af en spuit strepen schuim van 0,5 tot 1 cm dikte op de bakplaat. Bak het schuim in ca 50 min op 95 graden gaar/droog. Breek of snijd de strookjes schuim in korte stukjes en bewaar het in een trommel. Deze ga je later gebruiken.

6. Verdeel het vlaaifruit over de beide taartbodems
7. Klop 500 ml slagroom zonder suiker. Meng de mix voor bavarois met de op de verpakking aangegeven hoeveelheid water (100 - 125 ml, afhankelijk van de soort) en spatel dit door de slagroom.
8. Breng de bavarois aan bovenop de vlaaivulling.

9. Op dit punt kan je ervoor kiezen om 1 taart in de vriezer te zetten. De schuimpjes doe je er dus later op.
10. Bedek de taart of taarten met de schuimstukjes.

Geniet van je eerste taart en bewaar de andere taart evt. in de vriezer (pas na ontdooien bedekken met de schuim)

Op alle recepten en foto’s berust een copyright en zijn eigendom van Cookingathome.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder