Bakpakket Suikerbrood

4,80

Excl. BTW: 4,40

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-suikerbrood
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

   Suikerbrood
Inhoud van het bakpakket:
- 1kg amerikaans patentbloem (hiervan gebruik je 350 gram per brood_
14 gram instant gist
500 gram parelsuikers (hiervan gebruik je 200 gram per brood)

Verder nog nodig:
10 gram witte basterdsuiker
7 gram zout (1 theelepel)
150 ml halfvolle melk
- 20 gram roomboter (op kamertemperatuur)
1 middelgroot ei + een beetje extra geklutst ei om het brood mee te bestrijken
2 eetlepels gembersiroop + een beetje extra om het brood mee te bestrijken
1 theelepel kaneel
- Extra roomboter om het bakblik mee in te vetten
Een paar eetlepels kristalsuiker


Bereidingswijze:
Doe 350 gram bloem, 10 gram basterdsuiker, 7 gram zout en 14 gram gist in een kom. Meng dit door elkaar
Doe 150 ml melk, 20 gram roomboter, 1 ei en 2 eetlepels gembersiroop erbij en kneed in ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.
Laat het deeg in een met folie afgedekte kom ca 45-60 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 
Vet ondertussen een cake- of broodblik van ongeveer 25 cm. lang in met een  DIKKE laag roomboter. Bestrooi het ingesmeerde blik met een paar eetlepels kristalsuiker en schud het blik heen en weer tot de suiker aan alle kanten zit. Zet het blik daarna in de koelkast om de boter op te laten stijven.
Kneed het gerezen deeg kort door en rol het uit tot een plak van ca 24 cm breed en 30 cm lang. Bestrooi de plak deeg met de parelsuiker en de kaneel. Houd een klein beetje achter de hand om op de bovenkant van je brood te strooien. Rol de plak deeg op leg het in het bakblik. Dek af met folie en laat ca 20 minuten rijzen. Let op! Niet langer, want dan smelt de suiker en kan je brood inzakken.
Bestrijk het brood met geklutst ei en strooi er kristalsuiker en de wat parelsuikers over heen.
Bak het brood in 45-50 minuten bij 175 graden gaar. Controleer regelmatig de kleur van de bovenkant, als het brood bruin genoeg is dek het dan af met alu folie om te voorkomen dat het brood te donker bakt of verbrand.
Laat het brood 5 minuten afkoelen in het bakblik, en stort het brood daarna voorzichtig op een rooster ( niet volledig af laten koelen in het blik want dan kleeft het vast).
Besmeer de bovenkant van het brood met gembersiroop
Het team van Cookingathome wenst je veel bakplezier en eet smakelijk.

Bundel bevat

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder