Zeeuwse bloem

0,01

Excl. BTW: 0,01

Excl. BTW:
0,01
Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
zeeuwse-bloem

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Zeeuwse bloem is gemalen van korrels van zachte tarwe uit een streek met een zeeklimaat. Dat klimaat zorgt voor een tarwekorrel met minder zetmeel, minder eiwit en is iets vochtiger dan harde tarwe. Zeeuwse bloem is niet geschikt om brood mee te bakken.

Zeeuwse bloem gebruik je voor een deeg dat knapperig en krokant moet zijn, dus voor koekjes, slofjes, rondo's, appeltaart en gevulde koeken.

Ingrediënten: TARWEbloem, TARWEmoutmeel.

Allergenen: tarwe (gluten). Kan sporen bevatten van ei, selderij, mosterd, pinda, soja, melk, noten, sesamzaad, sulfiet, lupine.

Voedingsstof Waarde Eenheid

Energie (kJ) 1.446 kJ/100gr

Energie (Kcal) 344 Kcal/100gr

Vetten 1,2 g/100gr

Waarvan verzadigde vetzuren 0,2 g/100gr

Koolhydraten 70,6 g/100gr

Waarvan suikers 2,6 g/100gr

Eiwitten 10,4 g/100gr

Zout 7,5 mg/100gr

Voedingsvezel 3,1 g/100gr

Water/Vocht 14,0 g/100gr

Van zeeuwse bloem maak je een fijn zanddeeg dat geschikt is voor veel toepassingen, denk hierbij aan appeltaart, slofjes, rondo's, gevulde koeken maar ook gewone zandkoekjes (evt met toevoeging van chocoladestukjes, kokos,nootjes enz.) Het basisrecept is als volgt:

  • 160 gram roomboter
  • 140 gram witte basterdsuiker
  • 10 gram losgeklopt ei
  • 6 gram bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 kleine theelepel citroenrasp
  • 125 gram patentbloem
  • 125 gram Zeeuwse bloem

Kneed dit samen tot een soepel deeg en laat het voor verder gebruik minimaal 2 uur rusten in de koelkast.

Of bak een luchtige cake met zeeuwse bloem, probeer onderstaand recept eens met 200 ml slagroom in plaats van een pakje boter..!

Benodigdheden:

- 3 eieren
- 175 gram suiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 200 ml slagroom
- 250 zeeuwse bloem
- 1 zakje bakpoeder
- snufje zout ( en evt. citroenrasp)

Bereidingswijze:

Mix de eieren samen met de suiker en vanillesuiker op de hoogste stand in 10 minuten tot een luchtige massa.
Giet de slagroom erbij en mix het nog kort op de laagste stand door.
Meng zeeuwse bloem met bakpoeder en zeef het boven de kom. Schep de bloem met een spatel voorzichtig door het mengsel. Niet mixen of kloppen!
Vet de vorm in met bakspray, giet het beslag in het cakeblik en bak de cake in een voorverwarmde oven (onder- en bovenwarmte) op 160 graden in ca. 50 minuten gaar.

Beoordelingen (0)
Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder