Bakpakket Abrikozen-appeltaart met amaretto

4,45

Excl. BTW: 4,08

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
bakpakket-abrikozen-appeltaart-met-amaretto
Merk:
Cookingathome

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Omschrijving

Inhoud van het bakpakket:
- 500 gram mix voor appeltaart
- 40 gram amarettini koekjes
- 150 gram bakvaste abrikozenvulling

Benodigdheden van de supermarkt:
- 175 gram roomboter
- 1 ei
- 1 kg appels
- evt. 1 zakje vanille suiker

Verder nog nodig:
- springvorm van ca. 26 cm.

Werkwijze:
Kneed een soepel deeg van 500 gram appeltaartmix met 175 gram roomboter en tweederde van 1 ei. Bekleed de bodem van een ingevette springvorm (ca 26 cm) met 3/4e van het deeg en maak een opstaand randje. Kruimel de koekjes in grove stukken en verdeel ze over de bodem. Schil 1 kg appels en meng het naar wens met een zakje vanillesuiker. Vul de springvorm met de appels. Verdeel de bakvaste abrikozenvulling over de appels. Maak daarna reepjes van 1 cm van het overige deeg en leg deze op de taart. Bestrijk de deegreepjes met de rest van het ei.

Tip 1: Lukt het niet om deegreepjes te maken omdat het deeg inmiddels plakkerig is geworden? Leg het dan even terug in de koelkast en daarna kun je het weer gewoon uitrollen, dus geen extra bloem toevoegen! 

Tip 2: Verwarm de oven voor op 210 graden onder- en bovenwarmte. Wanneer de appeltaart in de oven gaat zet je de temperatuur terug naar 175 graden. Daarna bak je de taart in ca. 1 uur gaar totdat de randjes goudbruin zijn. Motivatie: Een appeltaart is erg koud door de hoeveelheid appels. Als je de oven zou voorverwarmen op 175 graden, dan zou je de taart eigenlijk maar op 140 graden bakken omdat de temperatuur naar beneden gaat door de koude appels, daarom altijd voorverwarmen op een hogere temperatuur. Eet smakelijk!

Let op: abrikozenvulling is een koelkastproduct. Verzenden op eigen risico!

Bundel bevat

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder